Welke groep is het meest bekend op het gebied van klimaatverandering en onderzoek?

Climate Dynamic Group – Het doel van deze groep is om het klimaatmodel te gebruiken om inzicht te krijgen in klimaatvariabiliteit, verandering en voorspelbaarheid. Deze groep wil ook de prestaties van het klimaatmodel ontwikkelen door middel van diagnostische en evaluatiestudies. De groep neemt nog steeds deel aan internationale modelexperimenten zoals het Couple Model Intercomparison Project, het Atmospheric Model Intercomparison Project, het Climate of 20th Century Project en het Cloud Model Intercomparison Project.

  • Als we aan het klimaat denken, zijn de eerste gedachten die in het verschiet liggen, vakanties op plaatsen met veel zon. Als tweede gedachte kunnen we denken aan een beter klimaat zonder grijze en natte dagen.
  • Er zijn echter steeds meer mensen die rekening moeten houden met de positieve en negatieve gevolgen van het klimaat voor de gezondheid. Maar al te vaak maakt het weer hen humeurig en ziek.

Het is belangrijk om de verschillen per klimaat te bekijken

Als je in deze groep zit, hoef je misschien niet naar het tropische paradijs te gaan waar je van droomt, omdat bepaalde regio’s dichter bij huis je al een gezond klimaat zouden kunnen bieden. Met de gezondheid en het welzijn in het achterhoofd is het de vraag:

Wat zijn de grootste groepen die onderzoek doen naar klimaat

Managing Climate Variability Group – Deze groep heeft een enigszins subprogramma gecreĆ«erd, genaamd “Managing Climate Variability Sub-Programma”. Het programma richt zich op het aanpassen van verkrijgbare informatie die van belang is voor klimaatwetenschappelijk onderzoek. Het doel is ook om betere en effectieve beslissingen te nemen over weersverwachtingen.

USGS Researcher Group – Deze onderzoeksgroep synthetiseert, compileert en analyseert de klimaatverandering in de Verenigde Staten. Het biedt ook een basis voor het begrijpen van de specifieke effecten van de jaarlijkse klimaatvariabiliteit, met inbegrip van de ontlading en de heroplading van de klimaatverandering.