Wat voor programma’s gelden er op dit moment allemaal voor klimaat onderzoek?

De aarde heeft volgens verschillende klimaatspecialisten altijd te maken met klimaatvariabiliteit. In het algemeen wordt het klimaat gekenmerkt door een langetermijnpatroon van de weersomstandigheden. Het klimaat is niet vergelijkbaar met het weer, omdat dit laatste verwijst naar kortetermijnvariaties zoals de ontwikkeling en beweging van het weersysteem.

Er zijn genoeg redenen om het klimaat te verbeteren

De variabiliteit en voorspelbaarheid van het klimaat wordt gedefinieerd als de vaak cyclische, natuurlijke en regelmatig grote variatie in termen van klimaat of weer. In feite kan de klimaatverandering door de mens worden veroorzaakt of natuurlijk zijn. Het kan ook trends op langere termijn laten zien. De klimaatvariatie op langere termijn is vaak goed bewaard gebleven in watervoerende lagen.

  • Het effect van “global warming” dat gepaard gaat met het broeikaseffect zorgt voor onverwachte klimaatvariaties in verschillende delen van de wereld. Tropische landen zijn nu in de zomer warmer met een bereik van 37 tot 40 graden Celsius. IJsbergen van koude landen smelten nu en dit veroorzaakt overstromingen en andere rampen.

Soorten programma’s en groepen die klimaatverandering en -variatie bestuderen

ESRL of Earth System Research Laboratory Group – Dit systeem bevat veel chemische, biologische en fysische processen die dynamisch moeten worden gecombineerd om hun prestaties op schaalniveau te voorspellen, van lokale tot wereldwijde normen. De ESRL of Earth System Research Laboratory officials werken samen aan een groter toezicht op de aarde door middel van een aantal studies om de veranderingen en processen van het systeem van de aarde te begrijpen.

KNMI-onderzoeksgroep – Deze groep onderzoekers is 24 uur per dag actief om het publiek te informeren over hun belangrijkste aandachtspunten, namelijk weersverandering en seismologie. Op internationaal niveau werkt deze groep samen met de andere onderzoeksinstituten die gevestigd zijn in Europa, Brazili├ź en Londen.

CVWG of Climate Variability Working Group – Deze organisatie is ontwikkeld om zowel ge├»nduceerde als natuurlijke patronen van klimaatvariabiliteit te bestuderen als het gaat om CCSM of zijn componentmodellen. Ze observeert ook verschillende weersomstandigheden met het CCSM-