Waarom Zijn Er Nog Steeds Onduidelijkheden Over De Verschillende Soorten Internet, Een Aantal Duidelijke Verschillen Op Een Rijtje!

Al eens goed onderzoek gedaan op de site internetvergelijken.org? Er bestaan veel verschillende soorten diensten op het internet. Deze diensten verschillen van elkaar in snelheid, verbinding, of soms locatie en ook de internet service providers in mijn omgeving. Deze verschillende soorten internetdiensten zijn:

DSL- DSL, ook wel bekend als Digital Subscriber Line

Is een zeer betaalbare maar snelle vorm van verbinding die gebruik maakt van telefoonlijnen om de internetverbinding te brengen. Het werkt met drie soorten frequenties, zodat de gebruiker de telefoonlijn tegelijk met een internetlijn kan gebruiken. De laagste frequentie wordt gebruikt om de telefonische functies te bedienen, en de andere twee frequenties houden het up- en downloaden bij.

Dial-Up Internet is natuurlijk een wat oudere variant

Is een type verbinding die tegen zeer goedkope tarieven wordt aangeboden, maar de snelheid van deze verbinding is niet erg overtuigend. Dit werkt op de basis van de telefoonkabels, en om het internet te bedienen, wordt een persoon verondersteld een nummer te kiezen op het computerscherm; dit nummer stuurt bij het kiezen een signaal via het modem naar de lokale telefoonnetwerken die bekend staan als routers.

Kabel internet is natuurlijk een goede oplossing

Kabelinternet werkt via de kabeltelevisielijnen en is ook niet erg duur. De grotere bandbreedte van deze kabelinternetdiensten maakt hun snelheid behoorlijk indrukwekkend. Hoewel de download- en uploadsnelheid van kabelinternet ook dan nog varieert, maakt het niet veel uit. De kabel internet maakt gebruik van een kabel draad om het apparaat te verbinden met het internet, dus ze hebben dit nadeel dat meerdere apparaten niet in staat zijn om het internet te bedienen met de kabel dienst.

Satelliet televisie is een van de oudere vormen

Het is wat de naam suggereert, het internet dat gebruik maakt van satelliet te werken. De schotels die je ziet op veel daken om je heen worden gebruikt voor satelliet internet, samen met de tv-kanalen.

  • Deze schotel stuurt signalen van de apparaten van uw huis die internettoegang tot de satelliet nodig hebben in de ruimte, die ruimte satelliet brengt die signalen naar de schotel van uw internet service provider van waar deze signalen worden vertaald in de vorm die kan worden gebruikt door uw apparaat en reist de hele afstand terug, van de satelliet naar uw schotel en vervolgens naar uw apparaat.
  • Satelliet internet is een draadloos type, maar wordt soms problematisch als het door de atmosfeer reist, dus zelfs een vogel in het pad kan verstoren het werkt. Dus terwijl het kiezen van de beste en snelste internet service providers, zoeken naar satellietverbinding ISP.