Er Zijn Genoeg Onderzoeken Gedaan Naar Alle Energievoorraden Van Deze Wereld En We Hoeven Ons Nog Geen Zorgen Te Maken!

Energiedeskundigen kunnen vaak op de bres springen en mensen bang maken om te denken dat de olie opraakt. Het enige effect hiervan is dat de oliekosten stijgen naarmate de mensen zich zorgen maken over de aangevoelde dreiging van een vermindering van het aanbod, waardoor de prijzen door opportunisten worden opgedreven. Op de site van beste-energievergelijker.com hebben ze laatst nog onderzoek gedaan over al dit nieuws, toen konden we al lezen dat de energievoorraden voorlopig nog prima in orde zijn.

Zonder olie komen we niet snel te zitten, voorlopig hoeven we ons geen zorgen te maken

Maar we raken niet snel zonder olie. Oliezand (of teerzand) en bitumen zijn twee alternatieve manieren om olie uit de grond te halen. Nogmaals, critici suggereren dat dit onpraktisch is omdat de kosten te hoog zijn, nou het is juist die kosten die het nu mogelijk en winstgevend maken, en zoals we allemaal weten als er een ‘Buck’ in zit, zullen ze weg vinden.

  • Maar je oma had gelijk toen ze zei dat “noodzaak de moeder van de uitvinding is.” En die waarheid geldt expliciet in dit geval. Ervan uitgaande dat we op dit moment geen vrij stromende olie meer in de grond hebben, zal iedereen (ook critici) verbaasd zijn en verbaasd zijn hoe snel een methode wordt ontdekt om olie uit oliezanden en bitumen te halen.

De wetenschap doet al volop onderzoek naar alle energie besparende oplossingen

  • Zeker, de wetenschap kan er nu wel of niet zijn, maar als miljarden mensen thuis wachten om hun auto’s te tanken en aan het werk te gaan en de economie op het punt staat in te storten, want niemand kan ergens heen rijden, werken of dingen kopen, kun je er zeker van zijn dat de wetenschappers de figuurlijke middernachtelijke olie zullen verbranden om een oplossing te vinden, inderdaad de nieuwste ‘scuttle’ is dat ze al zijn begonnen en de aanvoer uit dergelijke bronnen nu in feite dagelijks begint te gebeuren.

Er zijn nog genoeg oplossingen te vinden voor energie besparingen, sommige mensen maken zich veel te druk

Hetzelfde principe zal werken voor andere alternatieve brandstofmaatregelen. Ervan uitgaande dat we, een paar jaar later, geen vrij stromende olie meer hebben en dat de uit teerzanden ontwikkelde olie op is, verbranden de wetenschappers opnieuw de middernachtolie en ontdekken ze dat een alternatief als biodiesel of ethanol efficiƫnt kan worden geproduceerd op een manier die geen afbreuk doet aan de reguliere landbouw, maar er wel een extraatje bij is, waardoor onze voedselvoorziening niet in gevaar komt, omdat het allemaal in evenwicht is.