5 dingen die u moet weten over uw opstalverzekering

De kans is groot dat u niet alles weet over woonverzekeringen. Het is altijd goed om zoveel mogelijk te weten over verzekeringen voordat u eentje afsluit. U kunt ook online gaan voor woonhuisverzekering vergelijken online en om na te gaan wat de woonverzekering kosten per maand zullen zijn. Hier zijn er 5.

1) Rechtsbijstand

Sommige woonverzekeringen omvatten rechtsbijstand. Klanten kunnen bijvoorbeeld profiteren van onbeperkt telefonisch advies van advocaten die lid zijn van de balie van Quebec en op de hoogte zijn van de meeste rechtsgebieden.

2) Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Weinig mensen weten dat ze zich tot hun verzekeraar kunnen wenden in geval van identiteitsdiefstal (als de verzekeraar dekking biedt, dat wil zeggen). Ze hebben toegang tot gratis advies van experts die uw vragen kunnen beantwoorden en uitleggen welke stappen u moet nemen.

3) Waterschade

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden niet alle gevallen van waterschade automatisch gedekt door een opstalverzekering. Om dekking te krijgen voor schade veroorzaakt door rioleringsback-ups en waterinfiltratie, moet u bijvoorbeeld extra bescherming toevoegen. Schade aan eigendommen door overstromende rivieren en overstromingen wordt ondertussen nog steeds niet gedekt door verzekeraars in Quebec.

4) Stroomuitval

Na een stroomuitval kunt u een aantal etenswaren verliezen. Als u voedsel in de vuilnisbak moet gooien , noteer dan de hoeveelheid en de prijs van alles en neem contact op met uw verzekeraar, die u zal vertellen wat uw dekkingslimieten zijn. In het ideale geval maakt u foto’s van elke weggegooide partij items.

5) Opstalverzekering en uw cottage

De hoogte van de dekking waarop u recht hebt op uw tweede woning hangt af van hoe vaak u daar bent. Seizoensgebonden huisverzekering biedt basisdekking voor mensen die hun huisje slechts af en toe bewonen, terwijl meer frequente bezoekers een huiseigenaarspolis kunnen afsluiten, die bepaalde voorwaarden met zich meebrengt: u moet bijvoorbeeld het huisje regelmatig gebruiken en het is hoogstwaarschijnlijk niet toegestaan ​​om lease het voor commerciële doeleinden. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken wat de opstalverzekering kosten per maand zijn.

Als u twijfelt over een van deze specifieke gevallen, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw verzekeraar. Ze zijn in de beste positie om u te informeren.