4 toptips voor je tweedelige theorie-test

Ken het formaat

Veel mensen krijgen de eerste keer dat ze hun theorie-examen afleggen een teleurstellend resultaat omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten.

In het huidige formaat krijgt u 57 minuten de tijd om 50 meerkeuzevragen te beantwoorden.

Dit wordt gevolgd door een gevaarherkenningstest, waarbij u ‘zich ontwikkelende gevaren’ in de omgeving moet zien, waardoor u uw snelheid of richting in de echte wereld zou moeten veranderen. Hoe sneller u een gevaar correct detecteert, hoe meer punten u kunt ontvangen. Het draait hier allemaal om snelle reacties.

Ken de technologie

U gaat geen pen en papier gebruiken voor de test – het is volledig gedigitaliseerd. Er kan een verrassingselement zijn voor mensen die dit niet van tevoren weten.

De DVSA geeft u een opwarmperiode om aan het systeem te wennen, en dit omvat enkele oefenvragen. Het is goed om te weten dat als je niet zeker bent van antwoorden op moeilijke vragen, je ze kunt ‘markeren’ en terug kunt keren om tegen het einde van de test nog een keer te gaan.

Als u een Eureka-moment hebt en plotseling beseft dat u een fout hebt gemaakt in een eerdere vraag, kunt u met het systeem teruggaan en uw fout corrigeren.

Als het gaat om de gevaarherkenning auto theorie, is deze volledig op video gebaseerd. Dit is nogal ongebruikelijk, dus het is de moeite waard om goed op de clip te letten die vóór je eerste vraag staat. Hier moet u op uw muis klikken onmiddellijk nadat u een gevaar ziet. Hoewel je geen punten verliest omdat je iets verkeerd hebt gedaan, krijg je slechts één poging bij elk van de 14 clips die aan je worden gepresenteerd. Dit betekent dat je niet terug kunt gaan en je antwoord later kunt wijzigen.

Tijdsbeheer

Onze volgende tip om u te helpen voorbereiden is om de stopwatch op uw telefoon te gebruiken om te zien of u alle 50 vragen in 57 minuten kunt beheren. Jezelf vragen om vragen snel en nauwkeurig te beantwoorden zal wonderen verrichten – en je een duidelijker beeld geven van de onderwerpen die je vertragen. Om je moed echt te testen, probeer een van onze moeilijkere quizzen over boetes, voorschriften en verkeersborden.

Ken uw revisiestijl

Door sommige experts is vastgesteld dat er vier soorten leerlingen zijn. Terwijl een visuele leerling het meeste uit zijn revisie haalt door foto’s en video (misschien van verkeersborden of een ontwikkelend gevaar) te zien, kunnen anderen gedijen door een boek te lezen over de rij-theorie en een samenvatting te geven van de belangrijkste punten die ze schriftelijk moeten onthouden. Kinaesthetische leerlingen profiteren het meest van praktische ervaringen, en auditieve leerlingen behalen de beste resultaten door naar informatie te luisteren in plaats van deze te lezen. U weet hoeveel aantal fouten theorie examen auto u kunt maken, dus hou dat in uw achterhoofd wanneer u begint.