3 top tips voor creditcards

Houd deze tips in gedachten wanneer u creditcards kiest en gebruikt en u kunt honderden of duizenden dollars besparen of verdienen. Werkelijk.

Tip nr. 1: Betaal uw facturen elke maand volledig – en op tijd

Als u slechts één tip gaat volgen, is dit misschien de belangrijkste: betaal uw rekeningen volledig en op tijd. Als u ze niet volledig betaalt, leidt dit tot een opeenstapeling van schulden, wat kan sneeuwen, en te laat betalen kan uw zeer belangrijke kredietscore bekorten, wat u veel kan kosten wanneer u geld wilt lenen.

In het geval dat niet eng genoeg is, overweeg dit: als u te laat bent met een enkele betaling, zullen sommige creditcards uw rentetarief onmiddellijk en automatisch naar de stratosfeer verhogen – vaak tot tussen 25% en 30%! (Dat wordt een ‘penalty APR’ genoemd. Wanneer u aan het winkelen bent, is het slim om erachter te komen of een kaart dat bevat en om te voorkomen dat dit het geval is.) Een late vergoeding wordt ook vaak geheven, en dat kan evenveel zijn als $ 27 voor je eerste overtreding en meer dan dat voor volgende overtredingen.

Tip nr. 2: laad alleen wat u zich kunt veroorloven

Gegeven dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden in 2016 $ 8.377 aan creditcardschuld had, volgens een recent WalletHub-rapport, lijken veel mensen zich niet bewust te zijn van deze tip of hebben ze er moeite mee zich eraan te houden. Meer opladen dan u zich kunt veroorloven met een handige creditcard, kan u op weg helpen naar financiële problemen, zo niet een financiële ramp. Om financieel succesvol te zijn in het leven – misschien zelfs vroegtijdig met pensioen – moet je ernaar streven om onder je middelen te leven.

Sommige mensen denken dat het OK is om het minimaal vereiste bedrag te betalen, maar dat is een vreselijk idee. Dit is de reden: stel u voor dat u $ 20.000 verschuldigd bent aan uw creditcard (s) en dat u een rente van 25% in rekening wordt gebracht. Als uw minimumbetalingen 3% van uw saldo zijn, begint u maar liefst $ 600 per maand te betalen, wat betekent dat u $ 150 per week moet bedenken. Als je dat niet kunt, zal je saldo groeien, waardoor je dieper in de schulden raakt.

Tip nr. 3: kies je kaart (en) zorgvuldig

Voor maximaal voordeel bij het gebruik van creditcards, moet u de kaart (en) kiezen en gebruiken die het beste bij uw behoeften en bestedingspatroon passen. Als u bijvoorbeeld online creditcard aanvragen en op veel verschillende plaatsen veel in rekening brengt, kunt u kiezen voor een cashback-kaart voor algemeen gebruik. Als u een onevenredig bedrag uitgeeft aan Amazon.com, wilt u misschien een kaart die u een royaal percentage geld teruggeeft bij Amazon. Degenen die veel reizen, willen misschien reiskaarten gebruiken om punten of mijlen te verzamelen die kunnen worden toegepast op vliegtickets, hotels, enzovoort. U kunt een kaart vinden op www.123creditcardvergelijk.nl.

Als u worstelt met creditcardschuld, vergeet dan de beloningskaarten en geef de voorkeur aan kaarten met een lage rente. Als u vastbesloten bent om uw schuld in het komende jaar of twee af te lossen (wat een geweldig idee is), bekijk dan de beste saldo-overdrachtskaarten.